Migratie naar de Cloud

Organisaties krijgen er allemaal mee te maken. Het migreren van applicaties naar de Cloud. In de praktijk zien we dat er al veel zaken in de Cloud draaien. Dit varieert van een mailserver omgeving die in de Cloud draait via Microsoft Exchange Online tot financiële (boekhoud) software zoals Afas Online of Exact Online. 

Bij veel organisaties die beginnen in de Cloud merken we dat er niet echt een strategie en visie zit achter het hele automatiseringsproces. Het gaat stapsgewijs en men rolt al snel van het een in het ander of wordt gedwongen door een leverancier die alles overzet zodat er alleen via de Cloud mee te werken is. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer er ook rekening gehouden wordt met de volgende zaken:

  • Toegang tot applicaties
  • Toegang tot data
  • Gebruikersbeheer
  • Veiligheid

Waarom migratie?

Migratie naar Cloud systemen biedt organisaties nieuwe mogelijkheden, maar hoe ver ben jij in de transformatie van de ICT-omgeving?

Dit kan anders!

Door applicaties en data te migreren naar een Cloud omgeving, zien we dat gebruikers in een organisatie vele URL’s voor de kiezen krijgen, allemaal met een eigen inlognaam en wachtwoord. Systemen worden onderling niet aan elkaar gekoppeld en het beheer wordt op verschillende plekken uitgevoerd. 

Behalve dat dit niet handig is, komen er ook andere problemen aan het licht. Het blijkt dat gebruikers ook na het vertrek uit een organisatie vaak nog bij systemen en bestanden kunnen komen waar zij dan niets meer te zoeken hebben. Ook vertraagt het de efficiëntie van het ICT-systeem. 

Dit kan anders! Denk hierbij aan het starten met één gecentraliseerde omgeving voor gebruikersbeheer (Identity & Access Management). Dit kan opgezet worden met bijvoorbeeld een Azure Active Directory. Dit is het vertrekpunt voor een organisatie om gebruikers aan te maken, inclusief groepen, rechten en rollen. Van hieruit kunnen andere systemen gekoppeld worden op basis van Single Sign On (een keer inloggen).

Ook een Solid Partners Workspace, zorgt ervoor dat gebruikers eenvoudig gebruik kunnen maken van de gecentraliseerde online werkomgeving. Op één plek (browser based, device onafhankelijk) met één centrale inlog, altijd en overal toegang tot alle systemen. Zowel voor applicaties als websites, data of informatie.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

 

Hoofdvestiging

Maagdenburgstraat 10
7421 ZB Deventer
085 - 7921100
[email protected]


Copyright © 2020 - 2022​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden