Netwerkbekabeling

Een goede basis infrastructuur begint met goede netwerk bekabeling. Vaak ligt de netwerk bekabeling er al vele jaren en is dit nog gebaseerd op verouderde standaarden. Regelmatig denkt men dan, wij gaan toch over naar Wireless werkplekken. En dat kan natuurlijk maar vergeet niet dat dan de Access Points bekabeld moeten worden. Dus kabels blijven nodig. 

De bekabeling in een pand leg je aan voor een periode van 10 tot 15 jaar. Door hierin te investeren kan je er voor zorgen dat je later niet in de knoei komt. In een keer bekabeling goed aanleggen is vaak goedkoper dan een installateur later nog een aantal keren terug laten komen om extra kabels aan te leggen. En als je toch bekabeling aan het aanleggen bent, denk dan ook gelijk aan nieuwe technieken, zoals Wireless Access Points. Veelal plaatsen wij deze aan een plafond. Bekabeling boven een systeemplafond of in een kantoorpand met een industriële uitstraling in de goten boven langs de plafonds is een investering die je doet om voorbereid te zijn op de toekomst.

Voor veel organisaties maken wij een netwerk plan als het gaat om de bekabeling en voeren dit uit. Of dit nu een UTP/STP/FTP netwerkstructuur is of een omgeving met meerdere patchkasten die via glasvezel intern aan elkaar gekoppeld zijn.

Onze aanpak hierbij is als volgt :

  • Inventariseer de huidige situatie
  • Breng de knelpunten in kaart (indien aanwezig)
  • Maak een ontwerp hoe de netwerk bekabeling aangelegd dient te worden
  • Hou hierbij rekening met toekomstige ontwikkelingen
  • En rol de nieuwe netwerk bekabeling uit

Wat hierin ook een aandachtspunt is, is het gebruik van patchkasten. Als ICT leverancier weten wij als geen ander dat je vaak tegen het probleem van een te ondiepe patchkast (waar netwerkswitches op basis van Power over Ethernet  in geplaatst moet worden) aanloopt. Of wandkasten die niet hoog genoeg zijn. Denk dus op voorhand vast na over hoe je ICT omgeving er straks uit komt te zien, voordat je start met het aanleggen van netwerk bekabeling.

Bekabelingswerkzaamheden :

  • UTP Bekabeling (Cat6, Cat6A, Cat7)
  • STP / FTP bekabeling
  • Glasvezelinfrastructuur in bedrijfspanden
  • Aanleggen en doormeten van bekabeling

Business cases

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

 

Hoofdvestiging

Maagdenburgstraat 10
7421 ZB Deventer
085 - 7921100
[email protected]


Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden