Managed Wireless

Moderne kantoren, bedrijven en gelegenheden hebben steeds vaker de behoefte om de beschikbare ruimtes flexibel in te kunnen zetten voor onder andere flexplekken. Deze waarneembare trend, waarbij desktop PC’s worden vervangen door draadloze apparaten als Notebooks, geeft Wifi de mogelijkheid om snel in te spelen op veranderingen op de werkvloer.

Behalve de traditionele Notebook zien wij een snel groeiende groep gebruikers ontstaan met mini Notebooks. Denk hierbij aan tablets, iPads, smartphones en Surfaces die bij zakenlunches in toenemende mate op tafel verschijnen. 

Vanuit de praktijk is gebleken dat gasten bewust gelegenheden selecteren waar men privé en zakelijk kan combineren. Hierdoor maakt men de keuze voor een omgeving waar Wifi ter beschikking is, bij voorkeur gratis. Om dit mogelijk te maken, is een uitgebalanceerde draadloze infrastructuur binnen je omgeving noodzakelijk, zodat je je netwerkinfrastructuur wireless beschikbaar maakt.

In een Cloud-omgeving, waarbij medewerkers in staat zijn om plaatsonafhankelijk te werken, kan een wireless infrastructuur aanzienlijk meer flexibiliteit bieden. Met ruim voldoende snelheid voor het hedendaagse kantoor. En wanneer een gedegen Wifi-omgeving wordt aangelegd met de juiste apparatuur is dit zeker zo stabiel als een bedraad netwerk. Hiermee is tevens de veiligheid gewaarborgd.

 

Een stabiel en snel draadloos netwerk start met een goed ontwerp

Veel organisatie starten met één of twee Access Points, omdat er op bepaalde plekken in het kantoorgebouw behoefte is aan Wifi. Access Points worden dan geplaatst op plekken waar een netwerkaansluiting beschikbaar is. Vervolgens groeit een organisatie door en neemt de behoefte aan een goede wireless infrastructuur toe. Dat is vaak het moment om eens opnieuw je Wifi-netwerk onder de loep te nemen. Solid Partners kijkt graag samen naar jouw wensen (welke devices en welke functies wil je graag). Aan de hand van de omgevingsfactoren kunnen wij een meting uitvoeren om te zien hoeveel Access Points nodig zijn voor een goede dekking. Daarnaast kunnen wij ook de plek bepalen waar deze moeten komen te hangen voor een optimale dekking. Dit zorgt ervoor dat je achteraf geen blinde vlekken in je Wifi-netwerk hebt zitten.

Toepassing op je Wifi-netwerk

Daar waar het Wifi-netwerk vanuit het verleden gestart is als een extraatje, zien wij dat steeds meer devices niet meer zijn voorzien van een bedrade netwerkaansluiting. 
Het wireless netwerk treed steeds meer naar de voorgrond als primaire infrastructuur. In veel beroepsgroepen ben je zelfs afhankelijk van een wireless infrastructuur, zoals in de zorg (denk aan toegang tot cliëntinformatie of zorgtoepassingen). Of bijvoorbeeld in een warehouse (waar het gaat om het picken van orders die je eenvoudig met een handscanner kunt afboeken uit je voorraad en kunt koppelen aan je order). Dit zijn typisch toepassingen die ervoor zorgen dat je afhankelijkheid van een wireless netwerk enorm vergroot wordt.

Managed Wireless Consultancy

Wij geven je graag advies en onderbouwen onze voorstellen met concrete metingen. Zo heb je gelijk een advies op maat.

Lees meer

Managed Wireless MKB

Creëer één goed netwerk voor al je eigen devices. Een tweede netwerk is dan ter beschikking voor al je gasten.

Lees meer

Managed Wireless Enterprise

Stem in je enterprise-omgeving switches en wireless infrastructuren op elkaar af en blijf als organisatie in controle. 

Lees meer

Business cases

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

 

Hoofdvestiging

Maagdenburgstraat 10
7421 ZB Deventer
085 - 7921100
[email protected]


Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden