DNS Beheer

Met de dienst DNS beheer, zorgt Solid Partners dat niet alleen je domeinnaam in vertrouwde handen is, maar zorgen wij er ook voor dat het gehele beheer van je DNS regels door technici vakkundig uitgevoerd wordt. In het verleden werd een domeinnaam vaak belegd bij een reclamebureau of een hosting provider waar de website gehost werd. Echter hangt er tegenwoordig zoveel samen met je domeinnaam, dat je er goed aan doet om er over na te denken wie dit in beheer heeft. Je domeinnaam is immers belangrijker geworden dan je telefoonnummer! 

 

Wat is DNS

DNS staat voor Domain Name System en is een systeem en netwerkprotocol die er voor zorg draagt dat IP adressen en namen aan elkaar gekoppeld worden. Werkt deze koppeling niet? Dan heeft dit direct gevolgen voor je website, je mail of de toegang tot je ICT systemen in de Cloud als deze gekoppeld zijn.

Het is dus van wezenlijk belang dat het beheer hiervan op een goede manier uitgevoerd wordt. Wijzigingen die doorgevoerd worden zullen altijd in overleg met jou gebeuren (dit hefet namelijk impact op achterliggende processen en systemen), denk hierbij aan :

  • Je website
  • Je webshop (voor online bestellingen, of raadplegen diensten)
  • Je email verkeer (vaak nog belangrijker dan telefonisch verkeer)
  • Etc.

Registratie domeinnaam

Vanuit Solid Partners starten wij met het registreren van je domeinnaam, of als je al een domeinnaam hebt, zorgen wij dat wij je domeinnaam verhuizen naar ons platform. Bij een verhuizing zullen wij vooraf de bestaande regels van je DNS opvragen of uitlezen, zodat deze 1 op 1 worden overgenomen naar de nieuwe situatie.

De registratie van een domeinnaam en de kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn uiteraard inbegrepen in onze dienst.

Beheer en beveiliging

Wat veel belangrijker is dan alleen de registratie, is het beheer van domeinnamen. Er zijn vele ontwikkelingen op dit vlak om internet veiliger te maken. Denk hierbij onder andere aan het registreren van extra regels en protocollen met betrekking tot veilig mailen. Een MX Record om de mail op de goede plek binnen te laten komen is één. Maar heb je je DNS instellingen al voorzien van DMARC, DKIM en SPF om maar eens wat te noemen.

Een klassiek spamfilter houdt in de basis al veel tegen maar is niet meer toereikend als enige oplossing. In de loop der tijd zijn er nieuwe technieken toegevoegd die een bijdrage leveren aan een veiliger internet en het uitbannen van “valse email” berichten; DKIM (RFC6376), SPF (RFC7208) en DMARC (RFC7489).

Zelf testen of je domeinnaam veilig is en goed ingericht ? Test dit zelf op: https://internet.nl/

 

Business cases

PS Koeltechniek
Totaaloplossingen in koudetechniek
Go Ahead Eagles
Samenwerken op het veld en erbuiten!

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

 

Hoofdvestiging

Maagdenburgstraat 10
7421 ZB Deventer
085 - 7921100
[email protected]


Copyright © 2020 - 2022​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden