Device Management

Steeds meer organisaties werken Cloud-based. Dit houdt in dat we meer van centraal naar decentraal werken gaan. We willen graag altijd en overal toegang tot onze data en applicaties. Daar waar je vroeger nog tussen de muren van een kantoorpand aan het werk was, werken wij tegenwoordig net zo makkelijk thuis of onderweg.

In de Cloud maak je eenvoudig gebruik van SaaS applicaties en stel je data beschikbaar in SharePoint en OneDrive. Gemak dient immers de mens! Daarnaast verhoogt het ook nog eens de productiviteit. Maar hoe houd je nu controle over je werkplekken, applicaties en data?

Uiteraard start het met een goede inrichting van je ICT. Identity & Access Management is hierbij van groot belang, maar ook het verzorgen van gecontroleerde toegang tot applicaties en data. Beheer van werkplekken is in de regel op te delen in twee soorten.

 

Mobile Device Management

De eerste soort is de controle krijgen op mobiele devices. Of het nu smartphones zijn of tablets - het gemak waarmee apparaten worden gebruikt voor zowel bedrijfstoepassingen als privé is groot. Maar heb je wel eens nagedacht over waar je bedrijfsdata landt? Om te beginnen met de mail. Hierin komen vaak vertrouwelijke stukken of berichten die vallen onder de AVG binnen. Wat is hierin het beleid van jouw organisatie? Mogen alleen mobiele devices gebruikt worden die in beheer zijn van jouw organisatie (Corporate Owned), of is je organisatie juist voorstander van het concept Bring Your Own Device? Los van de keuze die je maakt als organisatie, is het goed om na te denken over waar je data landt en hoe je de controle houdt over je bedrijfsgegevens. Ook als devices verloren raken of gestolen worden. Wat mag je dan verwijderen van een gestolen device en hoe ga je dit uitvoeren als je een device niet meer zelf in handen hebt? Een goed ingerichte Mobile Device Management-oplossing zorgt ervoor dat je grip houdt op je data en applicaties. Ook als je devices in eigen beheer hebt, houd je de controle over je bedrijfsapparatuur.

Device Management op desktop en laptop

Veel organisaties werken met een Microsoft device (PC of laptop) of met Apple apparatuur (MacOSX). De controle, maar ook het beheer over deze apparatuur kunnen wij eenvoudig voor je inrichten middels Microsoft Intune en AutoPilot. Dit zijn oplossingen die het mogelijk maken om op afstand het beheer uit te voeren over je bedrijfsapparatuur. Of het nu gaat om het afdwingen van patches en updates, het bijhouden van antivirusbeleidsregels, of het uitrollen van bijvoorbeeld nieuwe applicaties, we regelen het. Een beheerder hoeft dus niet meer fysiek alle apparatuur in handen te hebben voor het uitrollen van nieuwe software. Wij verzorgen dit op een eenvoudige manier op afstand. Devices worden gekoppeld aan de Azure AD en van daaruit gemanaged. Dit zorgt ervoor dat je weer controle hebt over je apparatuur, bedrijfsdata en applicaties.

Wat kan Microsoft Intune voor jou betekenen?

Microsoft Intune zorgt eenvoudig voor:

  • Mobile Device Management
  • Mobile Application Management
  • Regels instellen voor persoonlijke apparaten en organisatieapparaten
  • Applicaties implementeren
  • Bedrijfsgegevens beschermen
  • Beveiligingseisen afdwingen op je apparatuur

En Microsoft Intune vul je eenvoudig aan met Microsoft Autopilot voor:

  • Reduceren van IT-kosten bij het uitrollen van nieuwe apparaten
  • Eenvoudig apparaten toevoegen aan de Azure AD
  • Het aanmaken van het beheerdersaccount beperken
  • Apparaten aanmaken en automatisch toewijzen aan configuratiegroepen op basis van het profiel van een apparaat

Business cases

Infense advocaten
Advocaten in aanbestedingsrecht, bouwrecht en gebiedsontwikkeling
Go Ahead Eagles
Samenwerken op het veld en erbuiten!

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

 

Hoofdvestiging

Maagdenburgstraat 10
7421 ZB Deventer
085 - 7921100
[email protected]


Copyright © 2020 - 2022​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden