Beveiliging is meer dan antivirus

Het beveiligen van Windows- en MAC-systemen is eenvoudig met onze dienst Managed Computer Protection. Een moderne beveiliging gaat verder dan alleen een antivirusoplossing. Het houdt in dat je een compleet beveiligingspakket uitrolt om bedrijfsdata te beveiligen en medewerkers veilig te laten werken. Solid Partners levert hiervoor de oplossingen van F-secure in een dienst Managed Werkplek Beveiliging, waarbij er een tweetal smaken zijn, te weten Standaard en Premium.

End point-bescherming is de hoeksteen van cyberbeveiliging

Bescherm je organisatie met toonaangevende beveiliging die eenvoudig kan worden geïmplementeerd en beheerd!

De software-updater is een geautomatiseerde patchbeheerfunctie die volledig is geïntegreerd met F-Secure Workstation Security-clients. Je hoeft geen afzonderlijke clients, beheerservers of consoles te installeren.

De software-updater is een essentieel beveiligingsonderdeel. Het is de eerste laag qua beveiliging wanneer kwaadaardige inhoud de end points bereikt en kan tot wel 80% van de aanvallen voorkomen door software beveiligingsupdates meteen te installeren als deze beschikbaar zijn.

De software-updater scant voor ontbrekende updates, maakt een rapport met kwetsbaarheden op basis van ontbrekende patches en download en implementeert deze vervolgens automatisch of handmatig indien nodig. Beveiligingspatches bevatten bijvoorbeeld Microsoft-updates en meer dan 2500 applicaties van derden. zoals Flash, Java, OpenOffice en anderen die dienen als aanvalsdoelen vanwege hun populariteit en een groter aantal kwetsbaarheden.

De DeepGuard observeert het gedrag van applicaties en onderschept proactief potentieel schadelijke handelingen voordat deze schade veroorzaken. Doordat de focus van eigenschappen van handtekeningen naar kwaadaardige gedragspatronen verlegd is, kan de DeepGuard malware al identificeren voordat een voorbeeld opgehaald en onderzocht is.

De F-Secure Security Cloud is ons eigen Cloud-gebaseerde bedreigingsanalysesysteem. Het gebruikt onder ander Big Data en Machine Learning om voortdurend zaken toe te voegen aan onze knowledge base met digitale bedreigingen. De Security Cloud heeft altijd verbinding met clientsystemen, waardoor nieuwe bedreigingen worden geïdentificeerd als ze zich voordoen en beveiliging hiervoor binnen enkele minuten wordt aangepast.

Een Cloud-gebaseerde threats analyseservice biedt veel voordelen in vergelijking met traditionele systemen. We verzamelen informatie over dreigingen van honderdduizenden grote client-knooppunten en schetsen zo een realtime beeld van de globale dreigingssituatie. Die kennis gebruiken we binnen enkele minuten om onze klanten te beveiligen.

Als de methodische en gedragsanalyse van de DeepGuard bijvoorbeeld een zero-day-aanval identificeert, wordt de informatie gedeeld met alle beveiligde apparaten via de F-Secure Security Cloud. Zo wordt de geavanceerde aanval binnen enkele minuten na de detectie onschadelijk gemaakt.

Ons computerbeveiligingscomponent gebruikt ons beveiligingsplatform met meerdere engines om malware te detecteren en te voorkomen. Het biedt superieure beveiliging voor traditionele, op handtekeningen gebaseerde technologieën:

 • Detecteert meer kwaadaardige functies, patronen en trends, waardoor betrouwbaardere en nauwkeurigere detecties worden gedaan, zelfs voor nog onbekende malwarevarianten
 • Gebruikt realtime look-ups van de F-Secure Security Cloud en kan zo sneller reageren op nieuwe en opkomende dreigingen en zorgt daarnaast voor een kleinere voetafdruk
 • Navolging zorgt voor de detectie van malware die verwarringstechnieken gebruikt en biedt een extra beveiligingslaag voordat een bestand wordt uitgevoerd

Browsing protection is een essentiële beveiligingslaag die proactief voorkomt dat gebruikers kwaadaardige sites bezoeken. Dit is bijzonder effectief omdat vroege tussenkomst de algehele blootstelling aan kwaadaardige inhoud, en dus aanvallen, vermindert.

Browsing Protection voorkomt bijvoorbeeld dat gebruikers worden misleid en op het eerste oog betrouwbare phishing-sites openen, kwaadaardige sites openen via een e-maillink of geïnfecteerd raken door kwaadaardige advertenties van derden of andere geloofwaardige sites.

De functie haalt uit de Security Cloud van F-Secure de meest recente reputatiecontrole van de websites en de bijbehorende bestanden. Dit gebeurt op basis van verschillende gegevenspunten zoals IP-adressen, URL-trefwoorden en sitegedrag.

Browsing Protection is volledig browser agnostisch: het werkt op netwerkniveau. Zo wordt ervoor gezorgd dat er altijd bescherming wordt geboden, zelfs als de gebruiker geen bedrijfsnetwerken gebruikt.

Web Traffic Protection voorkomt het gebruik van actieve inhoud zoals Java en Flash, die in de grote meerderheid van online-aanvallen wordt gebruikt. Deze onderdelen worden automatisch geblokkeerd op onbekende en verdachte sites op basis van hun reputatiegegevens. Beheerders kunnen hier uitzonderingen op maken door sites toe te voegen aan een lijst met vertrouwde sites. Een voorbeeld hiervan is een intranet van het bedrijf waarvoor F-Secure geen reputatiegegevens heeft.

Web Traffic Protection scant HTTP-webverkeer in realtime met meerdere aanvullende anti-malware scanengines en reputatiecontroles. Zo wordt ervoor gezorgd dat malware en exploits worden gevonden en geblokkeerd in de verkeersfase, voordat gegevens naar de harde schijf worden geschreven. Dit biedt extra beveiliging tegen geavanceerdere malware, bijvoorbeeld de variant ‘alleen geheugen’.

Controle over webinhoud maakt de beperking van niet-productief en ongepast internetgebruik mogelijk. Webbrowsen kan voor werknemers worden beperkt, waarbij toegang tot niet-werkgerelateerde bestemmingen zoals sociale media en sites voor volwassenen wordt geweigerd om de tijd zo goed mogelijk te benutten en kwaadaardige sites te vermijden.

Controle over webinhoud vermindert productiviteitsverlies, bandbreedteverbruik en juridische risico’s die worden veroorzaakt door toegang tot ongepaste of afleidende webinhoud. Het vermindert de kans op blootstelling aan kwaadaardige inhoud bovendien enorm.

IT-beheerders kunnen lokale uitzonderingen maken. Als sociale netwerksites bijvoorbeeld verboden zijn, kunt u Linkedin.com toevoegen aan de lijst met vertrouwde websites, als een uitzondering.

Device Control voorkomt dat bedreigingen het systeem binnendringen via externe hardwarevoorzieningen als USB-sticks, externe CD-stations en webcams. De oplossing voorkomt ook datalekken door alleen read only-toegang te bieden.

Als een ongewenst apparaat wordt aangesloten, schakelt Device Control het automatisch uit, zodat de gebruiker er geen toegang toe kan krijgen. Je kunt de toegang tot externe hardware blokkeren door het instellen van regels. Zo kan je regels instellen die specifieke apparaten toegang verlenen, terwijl ze alle andere apparaten uit dezelfde categorie blokkeren.

 • Voorkom het uitvoeren van programma’s vanaf USB-sticks, CD-stations en andere externe apparatuur. Deactiveer het automatisch/per ongeluk uitvoeren van modules vanaf verwijderbare stations
 • Blokkeer in één keer complete categorieën apparaten
 • Beperk de toegang tot USB-sticks/CD-stations/andere stations tot read only-toegang
 • Blokkeer complete categorieën apparaten, met uitzondering van apparaten die je zelf gebruikt.

De nieuwe firewall van F-Secure maakt gebruik van de standaard rule engine van Windows voor het toepassen van firewall-regels. Dit zorgt voor sterk verbeterde compatibiliteit met andere applicaties en appliances. De ‘expert ruleset’ van F-Secure omvat geavanceerde firewall-regels die bescherming bieden tegen de verspreiding van bedreigingen zoals ransomware binnen het netwerk. Deze dienen ter aanvulling op de standaardregels van Windows.

De beheerder kan de firewall-regels van F-Secure uitbreiden met regels voor bedrijfs- en contextspecifieke bedreigingen. De automatische selectiefunctie stelt beheerders in staat om profielen op te stellen die aansluiten op de specifieke beveiligingsbehoeften van elk netwerk.

F-Secure DataGuard biedt geavanceerde bewaking van mappen met bedrijfskritische data in combinatie met aanvullende detectielogica. Dit geeft de bescherming tegen ransomware een boost en voorkomt dat kwaadaardige applicaties data wissen of ermee knoeien.

Voorbeelden van mappen met bedrijfskritische data zijn de map Downloads, Documenten, Temp Files (e-mailbijlagen) en opslagmappen.

De aanvullende detectielogica van F-Secure DataGuard voert de detectienauwkeurigheid sterk op om agressieve bescherming te bieden tegen ransomware en encryptiepogingen. De module Data Access zorgt ervoor dat de data in deze mappen niet wordt gewist, dat er niet mee wordt geknoeid, en dat die niet wordt versleuteld door kwaadaardige applicaties zoals ransomware.

De module Data Access maakt het mogelijk om data te herstellen in het geval van een succesvolle ransomware-aanval door te voorkomen dat data in bedrijfskritische mappen kan worden versleuteld.

Application Control voorkomt dat cyberbedreigingen scripts uitvoeren, zelfs als die andere beveiligingsmechanismen hebben weten te omzeilen. Dit verkleint de kans dat kwaadaardige, illegale en ongeoorloofde software zich een weg naar de bedrijfsomgeving vindt. Met Application Control kan je:

 • Nagaan en bepalen welke applicaties in jouw omgeving kunnen worden uitgevoerd
 • Automatisch betrouwbare en geoorloofde software identificeren
 • Voorkomen dat andere applicaties (kwaadaardig, onbetrouwbaar dan wel ongewenst) worden uitgevoerd
 • Onbekende en ongewenste applicaties uit uw omgeving verwijderen om de complexiteit en risico’s te reduceren
 • Alle uitgevoerde applicaties binnen endpoint-omgevingen bewaken
 • Ten slotte kan je Application Control gebruiken om te voorkomen dat applicaties scripts uitvoeren. 

Een paar voorbeelden:

 • Voorkom dat alle Microsoft Office-applicaties PowerShell-scripts uitvoeren
 • Voorkom dat alle Microsoft Office-applicaties batchscripts uitvoeren

Application Control werkt op basis van regels die door onze testers zijn ontwikkeld. Deze houden verband met aanvalskanalen waarlangs cybercriminelen toegang zoeken tot bedrijfsnetwerken. De beheerder kan ook zelf regels definiëren op basis van uiteenlopende criteria, zoals de naam of versie van applicaties.

Managed werkplek beveiliging

F-Secure Computer Protection is de beste oplossing voor end point-bescherming voor Windows- en Mac-systemen. Dat blijkt jaar op jaar uit onderzoeken door onafhankelijke beveiligingsexperts zoals AV-Test.

F-Secure Computer Protection gaat verder waar antivirusproducten ophouden. Het product biedt real-time bedreigingsinformatie, algoritmen voor machineleren en proactieve bescherming tegen alle mogelijke bedreigingen, van ransomware tot zero day-aanvallen.

  Standaard Premium
Software updater
DeepGuard
Security Cloud
Malware bescherming via meerdere engines
Browsing Protection
Web Traffic Protection
Web Content Control
Connection Control
Device Control
Managed Firewall
Data Guard  
Application Control  

 

Business cases

Nicovij
Lokaal ondernemen en centraal faciliteren!
PS Koeltechniek
Totaaloplossingen in koudetechniek
Go Ahead Eagles
Samenwerken op het veld en erbuiten!

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

 

Hoofdvestiging

Maagdenburgstraat 10
7421 ZB Deventer
085 - 7921100
[email protected]


Copyright © 2020 - 2022​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden