Een eigen server in een datacenter

Net zelf geïnvesteerd in eigen hardware, maar je wilt dit toch liever op termijn afbouwen? En daarbij geen nieuwe hardware meer aanschaffen maar diensten afnemen bij een IT dienstverlener. Wij helpen graag om jouw IT omgeving te verplaatsen naar het datacenter van Solid Partners en kunnen daarna een plan opstellen voor een migratie naar Private Cloud en Public Cloud. Het tijdsbestek waarin de migratie doorgevoerd wordt bepalen wij samen. Hierdoor blijven de investeringen gewaarborgd maar staan ook in een veilige omgeving op een externe locatie. Daarmee neemt de kwetsbaarheid van jouw organisatie af.
Het voordeel van co-locatie is dat er gebruik gemaakt kan worden van de beveiliging van een datacenter, zoals:

 • Brandbeveiliging op een hoger niveau
 • Redundante stroom voorziening (inclusief noodstroom en aggregaat)
 • Redundante verbindingen mogelijk, zonder hoge investeringen
 • Inbraakbeveiliging op een hoger niveau

Een supersnel netwerk en de beste beveiliging!

Voor een vast bedrag per maand werken in de cloud!

Wat is een Co-locatie?

Het datacenter voorziet de organisatie van een plek voor eigen servers. Zo ben je zelf eigen baas over je ICT platform, maar verplaatst je deze naar een omgeving, waar zaken in de regel (nog) beter gefaciliteerd zijn dan op je eigen locatie.

Denk hierbij aan redundante stroom voorziening, noodstroom en aggregaten, dubbele verbindingen, toegangsbeveiliging en brandbeveiliging. Zaken waar een gemiddelde organisatie vaak niet in wil en kan investeren.

Bij de co-locatie is de server in eigen bezit en zorgt Solid Partners voor de beste beschikbaarheid van het netwerk. Met co-locatie heb je te allen tijde een supersnel netwerk die tegen alle invloeden beveiligd is.

Maak de stap naar de cloud

Uiteraard is zelf investeren in een eigen bedrijfsgebouw met faciliteiten zoals stroom, koeling en (brand)beveiliging ook mogelijk maar voor een gemiddelde organisatie is dit niet interessant. Denk er dan eens over na om kastruimte te huren in een datacenter.

Wil je als organisatie de overstap maken naar de (Private)Cloud  maar is de hardware nog niet afgeschreven? Ook dan is het mogelijk, om als eerste stap de organisatie te laten wennen, de IT omgeving te verplaatsen naar het datacenter.  Het is daarna ook eenvoudiger om te migreren naar een Private Cloud of een Public Cloud. Je migreert data zo stap voor stap naar een platform van Solid Partners en bouwt daarmee de eigen omgeving af. Zo hoef je niet gelijk afscheid te nemen van reeds gedane investeringen!

Een veilige omgeving

Door te kiezen voor co-locatie krijg je een kosteneffectieve en veilige omgeving voor je hard- en software. Wij maken voor co-locatie gebruik van verschillende datacenters.  Deze beschikken allemaal over de modernste koeltechnieken; noodstroomvoorziening en beveiliging. Het geeft je IT-infrastructuur de betrouwbaarheid, redundantie en veerkracht, die het nodig heeft om, ongeacht wat, het bedrijf draaiende te houden. De voordelen van co-locatie zijn dan ook zeer groot!

Met de dienstverlening van Solid Partners zorg je ervoor dat je zelf geen omkijken meer hebt naar de technische kant van de ICT omgeving.

Voordelen Co-locatie

 • Groen en veilig
 • Online werken
 • Biometrische toegangscontrole
 • Hyper moderne klimaatbeheersing
 • Belangrijk back-up faciliteiten om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen
 • Beschikking over de nieuwste technologieën
 • Meer dan 99,999% gemiddelde beschikbaarheid op netwerk en ISO gecertificeerd
 • Netwerkspecialisten die 24 x 7 oproepbaar zijn, inzake het beantwoorden van vragen en om incidenten te analyseren en op te lossen

Business cases

Nicovij
Lokaal ondernemen en centraal faciliteren!
Transferro
Onze catalogus volledig digitaal

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

 

Hoofdvestiging

Maagdenburgstraat 10
7421 ZB Deventer
085 - 7921100
[email protected]


Copyright © 2020 - 2022​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden