Authenticatie in twee stappen

Controleer de identiteit van alle gebruikers met een sterke verificatie met authenticatie in twee stappen (duo security). Voorkom dat er te snel toegang wordt verleent tot bedrijfstoepassingen om je bedrijf te beschermen tegen phishing en andere toegangsbedreigingen.

Wat is Authenticatie in 2 stappen (2FA)?

Twee-factor-authenticatie (2FA) versterkt de toegangsbeveiliging door twee methoden (ook wel factoren genoemd) te vragen om jouw identiteit te verifiëren. Deze factoren kunnen iets omvatten dat je kent, zoals een gebruikersnaam en wachtwoord, plus iets dat je hebt, zoals een app voor smartphones om authenticatieverzoeken goed te keuren.

2FA beschermt tegen phishing, social engineering en wachtwoord brute-force aanvallen en beveiligt logins tegen aanvallers die zwakke of gestolen inloggegevens misbruiken.

Authenticatie in 2 stappen

"95% van de aanvallen hebben betrekking tot het achterhalen van de inloggegevens van apparaten waarmee de klant inlogt op applicaties in de cloud."

Hoe werkt authencticatie in 2 stappen?

Duo security combineert moderne two(multi) factor authenticatie met geavanceerde endpoint security oplossingen om de gebruikers te beschermen tegen accountovernames en datalekken.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om gebruikers beveiligde toegang te verlenen tot gevoelige gegevens. Terwijl jij het inzicht krijgt dat nodig is om er zeker van te zijn dat ze dat doen vanaf up-to-date en geautoriseerde apparaten.

Verificatiemethoden

Met een uitgebreide reeks verificatiemethoden kan elke gebruiker zich veilig en snel aanmelden. Authenticatie in 2 stappen Push, verzonden door de Mobile-verificatie-app, stelt gebruikers in staat pushmeldingen goed te keuren om hun identiteit te verifiëren. We ondersteunen ook Universal 2nd Factor (U2F), veiligheidssleutels en -tokens, eenmalige toegangscodes (OTP), SMS en terugbellen om flexibele opties voor alle soorten gebruikers te bieden – van clinici tot externe contractanten. Door de vele mogelijkheden is er ook een passende duo security optie voor jouw bedrijf.

Snel implementeren, schaalbaar

Op schaal implementeren is nog nooit zo gemakkelijk geweest. De authenticatie in 2 stappen software als een service (SaaS) vereist een minimale infrastructuur om uit te rollen naar duizenden gebruikers. Bovendien worden de updates naar de apparaten van de gebruikers gestuurd om er zeker van te zijn dat ze altijd over de nieuwste beveiligingspatches en -functies beschikken, zonder dat dit ten koste gaat van de overheadkosten.

Apps voor duo security

Er zijn verscheidene manieren voor authenticatie in 2 stappen. Het gebruik van een app wordt tegenwoordig steeds groter. Waar vroeger tokens veel gebruikt werden om bijvoorbeeld in mail te komen, zijn het nu veelal apps. Wij hebben een drietal apps op een rij gezet voor uw duo security:

  • Google Authenticator is zeer gemakkelijk in gebruik. Authenticatie in 2 stappen was nog nooit zo gemakkelijk. Er zijn geen instellingen, enkel de codegenerator voor jouw toegang.
  • Duo Mobile is net zo gemakkelijk in gebruik als Google Authenticator. Het voordeel van Duo Mobile is dat je op een token moet drukken om de code te zien. Alle codes zijn dus niet direct zichtbaar op het scherm. Dat is voelt net even wat veiliger.
  • Microsoft Authenticator heeft wel de optie om in te stellen of je codes in het scherm zichtbaar zijn of niet. Daarnaast heeft het extra functies om duo security in te stellen op Microsoft accounts. Zo beveilig je jouw persoonlijke omgeving ook nog eens extra.

Business cases

Nicovij
Lokaal ondernemen en centraal faciliteren!
Smith Boeser van Grafhorst
Een maatschappelijk betrokken kantoor
Infense advocaten
Advocaten in aanbestedingsrecht, bouwrecht en gebiedsontwikkeling
Smalbraak
Gewoon goed geregeld!
Go Ahead Eagles
Samenwerken op het veld en erbuiten!

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

 

Hoofdvestiging

Maagdenburgstraat 10
7421 ZB Deventer
085 - 7921100
[email protected]


Copyright © 2020 - 2022​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden