Support Client Support Client
Mail Support Mail Support
Contact Contact Support
Automatisering

Automatisering

Home » Oplossingen » Automatisering

Kom van je herhalende taken af!

Veel processen binnen je bedrijf kunnen een stuk eenvoudiger door middel van automatisering. Wat dacht je bijvoorbeeld van financiële administratie en logistieke processen? Of de planning, inkoop, verkoop en het magazijnbeheer?

Locosoft kan helpen jouw bedrijfsprocessen te automatiseren, zodat je meer tijd over houdt voor de dingen die er écht toe doen.

Efficiëntie is een van de belangrijkste redenen om voor automatisering te kiezen. Doordat je tijdrovende herhalende taken gaat automatiseren, kun je je richten op belangrijke zaken. Daarnaast bieden geautomatiseerde processen rapportagemogelijkheden, die weer gebruikt kunnen worden voor strategische beslissingen.

Voordelen:

 • Efficiëntie

  Door bedrijfsprocessen te automatiseren, verminder je de doorlooptijd van een proces. Eenvoudige en herhalende taken worden bij een goed geautomatiseerd proces door een systeem uitgevoerd, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Je kan dus meer doen in minder tijd.

 • Procesbewaking

  Het automatiseren van de processen maakt het mogelijk om processen eenvoudig te bewaken. Met behulp van bepaalde statussen weet je exact waar je in het proces bent. Behalve dat je zelf het proces kan bewaken, kun je vaak ook eenvoudig rapportages genereren.

 • Helderheid

  Door bedrijfsprocessen te automatiseren creëer je helderheid. Elk proces ligt vast en het bestaat uit een aantal vaste handelingen. Via een handleiding kan iedere medewerker inzage krijgen in de werking van processen. Het voorkomt onduidelijkheid bij nieuwe medewerkers en zij kunnen zo eenvoudig op de juiste manier worden ingewerkt.

 • Betrouwbaarheid

  Doordat de processen telkens op dezelfde manier uit worden gevoerd, verhoog je de betrouwbaarheid van het proces en dus van jouw organisatie. Fouten worden geminimaliseerd en dat zal je terug zien in de klanttevredenheid.

 • Beter bedrijfsresultaat

  Het automatiseren en optimaliseren van de bedrijfsprocessen levert je een beter bedrijfsresultaat op. Uiteraard vergt het opzetten en inrichten van de processen een investering, maar deze investering verdien je (als het goed is) ruim terug.

Door reductie van fouten heb je minder uitval. Bovendien kun je door goede managementrapportrages eerder fouten/problemen zien aankomen. Doordat je meer in minder tijd kunt doen, zal je minder kosten kwijt zijn aan personeel. Tot slot zal de klanttevredenheid beter worden door de verhoogde betrouwbaarheid.

Kamp je met herhalende taken waar je eigenlijk vanaf wilt? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Heb je een vraag?

Bij Locosoft werken enthousiaste professionals met jarenlange ervaring op het gebied van ICT. Daarom kun je bij Locosoft terecht voor elke gewenste oplossing.

Laat je contactgegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | www.locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap