Xelion - Zakelijke Telefonie

Nieuws

Op de hoogte blijven? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste Locosoft nieuws als eerste in uw mailbox.


Xelion VoIP- Zakelijke Telefonie 12-07-2017

VoIP telefonie staat voor Voice over IP en betekent in de praktijk bellen over een computernetwerk zoals internet. Heel simpel eigenlijk: u beschikt al over een internetverbinding en deze gebruikt u met VoIP ook voor uw telefonie.

 

Xelion

Xelion is in de opkomende wereld van VoIP dé hosted telefonieoplossing uit de cloud, waarmee bedrijven hun bedrijfscommunicatie optimaal op orde brengen. Medewerkers die altijd, overal én vanuit de vaste telefoon, pc, laptop of smartphone kunnen bellen worden onderdeel van een optimaal bereikbare organisatie. Voor een vast bedrag per maand maakt u gebruik van zeer veel handige functionaliteiten die uw organisatie naar een hoger niveau brengen.

 

Bij gebruik van VoIP is niet langer een analoge of digitale telefoonlijn nodig en kan naast spraak ook andere digitale informatie worden verzonden.

 

Voor VoIP is geen speciale hardware nodig. In principe kunt u met een computer, een internetaansluiting en een headset al aan de slag. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Google Talk of Skype, echter zijn deze vaak niet geschikt voor zakelijke oplossingen.

 

VoIP-telefonie is de standaard geworden in zakelijke telefonie. Lagere kosten enerzijds en het ruime scala aan mogelijkheden anderzijds maken bellen over het internet populair.

 

Enkele voordelen

  • Power over ethernet: Bij power over ethernet worden apparaten voorzien van stroom en netwerk via de ethernetverbinding. Uw toestellen hoeven dus niet meer in de buurt van een stopcontact geplaatst te worden. Daarnaast bent u dus minder bekabeling nodig. De computer en uw netwerktelefoon kunnen tegelijkertijd functioneren op één netwerkkabel. Voor deze oplossing bent u wel een speciale router of switch nodig welke power over ethernet ondersteunt.

 

  • Goedkoper: De gesprekskosten zijn vaak opgebouwd uit een starttarief en de kosten per minuut. Op beide is een grote winst te behalen, dit loopt al snel op tot 40%. Onderling met uw collega’s kunt u gratis bellen, waardoor elke medewerker altijd goed bereikbaar is voor zijn of haar collega’s. Dat geldt voor medewerkers binnen een vestiging en ook voor telefoontjes naar een andere locatie van uw bedrijf.

 

  • Mogelijkheden: Bij VoIP aansluitingen worden vaak ook functionaliteiten aangeboden zoals voicemail, doorschakelingen, gespreksopnames, wachtrijen, openingstijden of keuzemenu’s.

 

  • Aantal gesprekken: Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden met VoIP over één netwerkverbinding is nagenoeg onbeperkt. Dit in tegenstelling tot een analoge verbinding waarbij u in gesprek bent als u aan het bellen bent (of bij ISDN-2 bij twee gelijktijdige gesprekken).

 

  • Integratie: VoIP kan ook gekoppeld worden met contactgegevens van externe toepassingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit andere applicaties op uw computer direct een gesprek te starten. Ook contactgegevens kunnen worden gepresenteerd op basis van inkomende gesprekken waarbij u bijvoorbeeld bijbehorende bedrijfsgegevens kunt laten weergeven. 

 

                 

 

"Multi device: makkelijk bellen vanaf de vaste telefoon, pc, laptop én smartphone"

 

Benieuwd wat Xelion voor uw organisatie kan betekenen of wilt u meer informatie? 

Neem contact met ons op!

 


Terug naar overzicht Terug naar vorige pagina

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | www.locosoft.nl