Waarom noodstroomvoorziening zo belangrijk is

Nieuws

Op de hoogte blijven? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste Locosoft nieuws als eerste in uw mailbox.


Waarom noodstroomvoorziening zo belangrijk is 12-09-2017

Storingen in de elektriciteit voorziening kunnen een omgeving met computers of andere gevoelige apparatuur ernstige schade toebrengen.

 

Een harde shutdown is dus iets wat u te allen tijde wil voorkomen. Door een plotselinge stroomuitval komt het vaak voor dat computers en servers niet meer of niet goed opstarten. Kortom, er is geen toegang tot de gegevens. Op fysiek of logisch niveau kunnen er beschadigingen ontstaan. Dit kan leiden tot corrupte data of zelfs het verliezen van data, wat grote financiële gevolgen kan hebben voor een bedrijf.

 

Gelukkig is dit probleem relatief eenvoudig op te lossen door middel van een UPS. Een Uninterruptible Power Supply, ook wel noodstroom genoemd, wordt voor vele toepassingen gebruikt. Deze oplossing zorgt ervoor dat bij stroomuitval de aangesloten apparaten altijd van stroom voorzien blijven. De energie wordt dan bijvoorbeeld geleverd vanuit een batterij of vliegwiel.

 

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.


Terug naar overzicht Terug naar vorige pagina

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | www.locosoft.nl