Barcodescanning, wat levert het op?

Nieuws

Op de hoogte blijven? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste Locosoft nieuws als eerste in uw mailbox.


Barcodescanning, wat levert het op? 06-09-2017

Efficiënt, foutloos en snel. Veel organisaties kunnen al niet meer zonder barcodescanners. 

Industriële handscanners kenmerken zich door hun hogere dichtheid (IP-waarde) en valbestendigheid en worden onder andere toegepast binnen de industrie en logistiek.

Een barcodescanner is een geweldige ondersteuning voor uw processen omtrent voorraad en logistiek. Het aantal fouten neemt af en de productiviteit schiet omhoog. Er zijn echter veel meer redenen om te starten met barcodescanning:

 

Orders efficiënter picken 

Barcodescanning zorgt voor snelheid in uw magazijn. Natuurlijk kost het werken met een scanner en het daadwerkelijke scannen van een barcode tijd, maar dat gaat altijd nog vele malen sneller dan het werken met een papieren lijst en een pen. 

 

Minder fouten 

Door het gebruik van barcodescanners moeten uw orderpickers eerst alle labels gescand hebben voor de order afgesloten kan worden. Een foute barcode gescand? Foutmelding. Te weinig of te veel aantallen gepakt? Waarschuwing. 

 

Extra informatie

Er kan ook aanvullende informatie worden weergeven op de scanners. 

U kunt bijvoorbeeld een opmerking meegeven voor de orderpicker indien er iets is gewijzigd. 

 

Real-time voorraad informatie

Elke scan van uw medewerkers wordt direct doorgevoerd in het systeem. Dit scheelt niet alleen veel tijd, het zorgt ook dat de voorraad altijd up-to-date is in het systeem. Dat voorkomt dat uw collega's meer artikelen verkopen dan dat er daadwerkelijk op voorraad liggen. 

 

Betrouwbaarheid voorraad

Administratief gezien heeft de betrouwbaarheid van de voorraad ook grote voordelen. Na verloop van tijd kunnen de werkelijke en administratieve voorraad van elkaar af gaan wijken. Met het gebruik van barcodescanners neemt deze kans flink af. 

 

Productiviteit meten 

Alle informatie die wordt opgenomen door de barcodescanners kunnen worden opgeslagen. Indien u graag de productiviteit van uw medewerkers wilt meten is dit een ideale oplossing. Door de gemeten resultaten kunt u mogelijk de oorzaak achterhalen van een mindere prestatie. 

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 


Terug naar overzicht Terug naar vorige pagina

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | www.locosoft.nl