Zend Framework gaat over naar nieuw Laminas project
Home » Nieuws » Zend Framework gaat over naar nieuw Laminas project
Zend Framework gaat over naar nieuw Laminas project

Van Zend Framework naar Laminas

08 mei 2019

Zend Framework is een verzameling professionele PHP-pakketten met meer dan 413 miljoen installaties. Locosoft gebruikt het al jarenlang om web toepassingen en -services te ontwikkelen voor klanten.

Sinds het begin heeft Zend Technologies, later Rogue Wave Software, het Zend Framework-project in eigen beheer geleid en gesponsord. In de loop der jaren heeft Zend Framework brede acceptatie gekregen in het hele PHP-ecosysteem, met de nadruk op de Enterprise markt. Het heeft de basis gevormd van talloze zakelijke applicaties en services, waaronder eCommerce platformen, content management systemen, entertainmentplatformen en -portalen, berichtenservices, API's en nog veel meer.

Om de tool naar een volgende stap van adoptie en innovatie te brengen, kondigt de stichting aan dat Zend Framework en al zijn subprojecten worden omgezet naar een open source project dat wordt gehost door de Linux Foundation.

De Linux Foundation is gastheer voor een reeks breed geslaagde open-sourceprojecten en heeft in het verleden veel soortgelijke overgangen geleid. Door Zend Framework te verplaatsen naar dit beproefde model zal het zowel van een groei in adoptie als bijdragers genieten. Daarnaast zal het zich blijven richten op het leveren van innovatieve code, met gebruikmaking van de hoogste normen van beveiliging, transparantie en kwaliteit.

Laminas

Bij het draaien van het project in zijn eigen fundament, moeten ze het Open Source-project onderscheiden van het commerciële Zend-merk, wat een nieuwe naam betekent: Laminas. Laminas is het meervoud van lamina, wat dunne laag betekent. Dit is volledig in lijn is met onze ontwikkelmethode: dunne laagjes/onderdelen die we samenstellen. Meer informatie over Laminas vind je hier.

Wat gebeurt er met de code?

De bestaande code wordt allemaal gearchiveerd. Dit betekent dat het beschikbaar blijft, maar alleen-lezen; hierdoor kunnen bestaande installaties zonder onderbreking doorwerken, maar geven ze duidelijk aan dat de ontwikkeling is verplaatst naar het nieuwe project.

Dit houdt in dat je applicatie die ontwikkelt is in Zend Framework genoodzaakt zal zijn aan onderhoud.

Tijdlijn

De organisatie heeft de hoop om operationeel te zijn in Q2 of Q3 van dit jaar (2019); de tijdlijn zal gebaseerd zijn op hoe snel ze sponsorverplichtingen voor de stichting kunnen veiligstellen.

Mocht deze wijziging invloed hebben op een applicatie die is ontwikkelt door Locosoft, zullen wij hiervoor contact opnemen.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact