Windows 7-gebruikers: zorg dat je deze update toepast
Home » Nieuws » Windows 7-gebruikers: zorg dat je deze update toepast
Windows 7-gebruikers: zorg dat je deze update toepast

De ondersteuningsdeadline van Windows 7 loopt mogelijk af in juli, als je deze update niet toepast

26 februari 2019

Volgens NetMarketshare draait nog steeds 40 procent van de computers wereldwijd op Windows 7, het besturingssysteem waarop je na 14 januari volgend jaar officieel geen ondersteuning meer krijgt. Maar als je niet regelmatig updates uitvoert, stop dan met die gewoonte om een update uit maart toe te staan want anders stopt de ondersteuning van Windows 7 waarschijnlijk al in juli dit jaar.

Microsoft levert updates met behulp van het SHA-1 of SHA-2-coderingsalgoritme omwille van de veiligheid. Maar het bedrijf heeft onlangs besloten de ondersteuning voor SHA-1 volledig af te schaffen in een aankomende beveiligingsupdate, die zal beginnen met uitrollen op 12 maart.

Die update zal zorgen voor de overstap naar het gebruik van het meer veilige SHA-2 coderingsalgoritme. In juli begint Microsoft met het leveren van beveiligingsupdates voor Windows 7 met SHA-2. Het gevolg: als je Windows 7 systeem de update van 12 maart nog niet heeft geïnstalleerd en SHA-2 ondersteuning op 16 juli is ingeschakeld, zullen je Windows-updates worden beëindigd.

De oplossing

Microsoft heeft nog geen naam vrijgegeven voor de betreffende update, maar de oplossing is eenvoudig: zorg dat Windows-updates is ingeschakeld. Als je Windows 10 gebruikt hoef je je geen zorgen te maken. In het nieuwste Windows besturingssysteem zullen hash-algoritmen automatisch worden aangepast zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact