Opgelet: voorkom problemen met de Windows 10 oktober update
Home » Nieuws » Opgelet: voorkom problemen met de Windows 10 oktober update
Windows 10 oktober update kan mislukken zonder voldoende schijfruimte

Windows 10 oktober 2018 update installaties kunnen falen zonder genoeg vrije schijfruimte

Microsoft waarschuwt klanten ervoor te zorgen dat er voor de installatie van de komende grote Windows 10 oktober update volgende maand voldoende schijfruimte beschikbaar is. De installatie heeft minimaal 10 GB vrije schrijfruimte nodig om de installatie te voltooien. Indien deze ruimte niet beschikbaar is en de update wordt toch geïnitieerd, bestaat de kans dat je apparaat na de update niet meer wil opstarten.

Microsoft merkt op dat vooral machines zoals thin clients en embedded systemen hier problemen mee kunnen krijgen. Windows Update controleert zelf niet of er voldoende schijfruimte is waarschuwt Microsoft.

De oplossing

De oplossing van Microsoft is om je systeem goed te onderhouden. Zorg ervoor dat tijdelijke bestanden, downloads en eventueel overbodige software verwijderd wordt, zodat er voldoende schrijfruimte beschikbaar is voor de update. Windows heeft een hulpprogramma ingebouwd om op te ruimen. Ga naar instellingen > Systeem > Opslag > Nu ruimte vrijmaken.

Storage Sense

Het goede nieuws is dat Microsoft een nieuwe functie heeft aangekondigd die meekomt in de oktober update. Deze functie genaamd Storage Sense zal gebruikers aansporen regelmatig hun overbodige bestanden op te ruimen en zorgt ervoor dat oudere of ongebruikte bestanden automatisch kunnen worden opgeslagen op OneDrive.

Heb je hulp nodig met het opschonen van je Windows omgeving? Neem contact op.

Up-to-date blijven?

Wil je op de hoogte worden gehouden over het laatste nieuws van Locosoft en de ontwikkelingen op het gebied van ICT? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief!

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | www.locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client Support Client
Mail Support Mail Support
Contact Contact Support