Welk SSL certificaat heb je nodig?
Home » Nieuws » Welk SSL certificaat heb je nodig?
Welk SSL certificaat heb je nodig?

Wat is een SSL certificaat en welke heb je nodig?

23 april 2019

Afgelopen jaar schreven we al over het belang van SSL certificaten op websites. Websites die geen gebruik maken van HTTPS worden in Google Chrome gestraft en worden aangeduid met de rode tekst 'Niet veilig'.

SSL certificaten zijn kleine gegevensbestanden die een cryptografische sleutel digitaal binden aan de gegevens van een organisatie. Wanneer het op een webserver is geïnstalleerd, worden het hangslot en het HTTPS-protocol geactiveerd en kunnen beveiligde verbindingen van een webserver met een browser worden gemaakt.

Een organisatie moet een SSL certificaat op zijn webserver installeren om een veilige sessie met browsers te starten. Zodra een beveiligde verbinding tot stand is gebracht, is al het internetverkeer tussen de webserver en de webbrowser veilig.

Er zijn meerdere soorten SSL certificaten te koppelen aan een website. De beveiliging van deze SSL certificaten is verder gelijk, maar de toepassing en weergave kan verschillen. Onderstaande certificaten zijn het meest gebruikelijk.

Soorten certificaten

DV SSL certificaat

Het standaard DV certificaat is een certificaat zonder bedrijfsgegevens.

Bij dit certificaat wordt alleen gecontroleerd of de aanvrager controle heeft over het domein waarvoor het certificaat aangevraagd wordt.

OV SSL certificaat

Het certificaat met OV is een certificaat met bedrijfsgegevens. Bij dit certificaat is gecontroleerd of de aanvrager bestaat, en of het bedrijf en de aanvrager gerechtigd zijn om een certificaat voor dit domein aan te vragen. Door op het slotje in de browser te klikken worden de bedrijfsgegevens zichtbaar.

EV SSL certificaat

Het certificaat met EV is een certificaat met zichtbare bedrijfsgegevens. Bij dit certificaat is gecontroleerd of de aanvrager bestaat, en of het bedrijf en de aanvrager gerechtigd zijn om een certificaat voor dit domein aan te vragen. De bedrijfsnaam staat zichtbaar in de adresbalk van de browser. Dit certificaat zorgt voor het hoogste vertrouwen bij bezoekers.

Als voorbeeld voor een EV SSL certificaat kan je de website van Locosoft bekijken.

De meeste certificaten betreffen certificaten voor één domein, in ons geval: locosoft.nl (www.locosoft.nl wordt er gratis bijgeleverd). Indien er op subdomeinen, zoals bijvoorbeeld shop.locosoft.nl, ook een certificaat geïnstalleerd moet worden, zijn daar multi domein certificaten voor beschikbaar.

Multi domein / Wildcard SSL certificaat

Een multidomein certificaat beveiligt meerdere (sub)domeinnamen in één certificaat. Daarnaast zijn er nog wildcard certificaten beschikbaar voor een onbeperkt aantal subdomeinen. Zo'n wildcard certificaat beveiligt alle subdomeinen van een bepaald domein.

De meeste certificaten worden aangeboden voor 1 of 2 jaar en over het algemeen geldt: hoe langer, hoe hoger de korting.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact