Wordt jouw website binnenkort gestraft door Google?
Home » Nieuws » Wordt jouw website binnenkort gestraft door Google?
Wordt jouw website binnenkort gestraft door Google?

Wordt jouw website binnenkort gestraft door Google?

04 juni 2018

Websites die gebruik maken van een SSL certificaat (HTTPS-verbinding) zullen vanaf september dit jaar in de Google Chrome adresbalk niet meer worden aangeduid met de term 'Veilig' of 'Secure'. Daartegenover staat dat websites die nog geen gebruik maken van HTTPS worden afgestraft en worden aangeduid met de rode tekst 'Niet veilig' of 'Not secure'. Google hoopt met deze wijzigingen de weg vrij te maken voor een web dat standaard gemakkelijk en veilig is te gebruiken.

Wat is HTTPS?

HTTP is het standaard protocol voor een website, zo begint een URL vaak met 'http://'. HTTPS is een andere, beveiligde manier om data te versturen. De extra 'S' staat voor Secured. Informatie wordt namelijk versleuteld zodat alleen de verstuurder en ontvanger de informatie kunnen lezen. Met HTTPS weet je dus dat de gegevens die je invoert op de website, niet door kwaadwillende partijen onderbroken, gevangen of verzameld kan worden.

Wat voor certificaat moet ik kiezen?

Er zijn een aantal keuzes in SSL-certificaten en hierin verschilt de prijs ook. Wil je bijvoorbeeld één enkele domeinnaam, meerdere (sub)domeinnamen of een onbeperkt aantal subdomeinen beveiligen? Daarnaast is er ook een Extended Validation SSL (EV SSL) certificaat waarbij ook je bedrijfsnaam in de adresbalk wordt getoond. Dit heeft een grote toegevoegde waarde omdat je naast dat je kunt zien dat het een veilige verbinding is, ook gevalideerd is met wie je daadwerkelijk communiceert.

Hoger in Google met HTTPS

Aangezien Google graag wil dat alle website worden beveiligd, belonen ze beveiligde websites met een hogere positie in Google. Uit verschillende testen blijkt dat dit voordeel op het moment minimaal is maar de verwachting is dat dit in de toekomst zwaarder mee gaat wegen.

Bovendien is het tegenwoordig vrij eenvoudig en goedkoop om een simpel certificaat te maken en je website HTTPS-compatible te maken, dat er voor bedrijven eigenlijk geen reden is om het niet te doen.

Dus maak je nog geen gebruik van een HTTPS-verbinding op je website en wil je hier verandering in brengen? Bij Locosoft willen we je graag helpen om op tijd klaar te zijn voor deze grote verandering en te zorgen dat je niet wordt benadeeld. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact