Wat is een BTO laptop en wat zijn de voordelen?
Home » Nieuws » Wat is een BTO laptop?
Wat is een BTO laptop en wat zijn de voordelen?

Wat is een BTO laptop?

17 september 2018

Een BTO (build-to-order) laptop is een laptop die speciaal op maat wordt geassembleerd voor een specifieke klant. BTO producten overschrijden meestal de standaardspecificaties en worden aangeboden om te voldoen aan de specifieke eisen en wensen van een persoon, organisatie of bedrijf.

Productie standaard laptops

Standaard laptops worden in bulk gebouwd met specificaties die geschikt zijn voor een groot aantal verschillende toepassingen en worden direct in winkels, webshops of op de website van de fabrikant verkocht.

Productie BTO laptops

Het productieproces van BTO laptops is gebaseerd op het bouwen van een product zodra de bestelling van de klant is ontvangen. Deze producten zijn vaak gebaseerd op dezelfde behuizingen en dezelfde onderliggende technologie als standaard modellen, maar kunnen worden aangepast naar jouw specifieke behoeftes. Zo kun je zelf kiezen uit verschillende processoren, displays, werkgeheugen, harde schijven, enzovoort. Zelfs een ander besturingssysteem indien er meerdere beschikbaar zijn. Zodra de order verstuurd is wordt je laptop geassembleerd en meestal binnen enkele weken afgeleverd, afhankelijk van de fabrikant.

Voordelen BTO laptops

Het bestellen van een aangepaste laptop met zorgvuldig geselecteerde specificaties heeft verschillende voordelen. Ten eerste krijg je precies wat je wil en kun je het systeem afstemmen op hoe je het gebruikt, of het nu gaat om kantooractiviteiten, thuisgebruik, het spelen van games of wat dan ook. Waarom zou je betalen voor een besturingssysteem als je weet dat je deze gaat vervangen voor een ander, of een systeem kopen met een processor die je favoriete game niet ondersteunt?

Aangepaste producten zijn ook een goede optie als je merkt dat je in het verleden vaak systeemupgrades hebt uitgevoerd. Als je die beslissingen vooraf neemt en direct een op maat gemaakte laptop laat assembleren, wordt er zowel tijd als geld bespaart.

Nadelen BTO laptops

Nadelen bij het bouwen van een aangepaste laptop hebben voornamelijk betrekking op de extra kosten van sommige upgrades en de tijd die het kan duren om je nieuwe systeem te ontvangen.

Andere BTO producten

Laptops zijn overigens niet de enige producten welke een BTO productieproces ondersteunen. Producten zoals servers, computers of tablets kunnen vaak ook aangepast worden geassembleerd.

Heb je zelf specifieke wensen voor een laptop of een ander product en wil je er wellicht wel een samenstellen?
Neem dan contact met ons op.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact