Wat je kunt verwachten van Windows 10 Redstone 5
Home » Nieuws » Wat je kunt verwachten van Windows 10 Redstone 5
Laatste kans? Gratis Windows 10

Wat je kunt verwachten van Windows 10 Redstone 5

21 juni 2018

De April 2018 update waar we eerder over schreven is nog maar net uit en Microsoft werkt alweer hard aan de tweede grote update van dit jaar onder de codenaam Redstone 5. In dit artikel bespreken we wat je kunt verwachten van deze update in het najaar.

Microsoft Edge

Een grote ergernis van veel gebruikers: automatisch afspelende media. In deze versie van Windows is er een nieuwe functie aan Microsoft Edge toegevoegd waarmee je zelf kunt bepalen of websites media (zoals video's) automatisch kunnen afspelen.

Accustatus van bluetooth apparaten

Windows 10 toont straks de accustatus van bluetooth apparaten zodat je weet wanneer ze ongeveer leeg zijn. Dit werkt op het moment van schrijven alleen nog met apparaten van Microsoft zelf zoals een Surface Pen of een Surface muis.

Screen Sketch screenshots

Vanaf update Redstone 5 wordt het makkelijker om een screenshot van een gedeelte van je scherm op te slaan. Met de toetsencombinatie WIN + Shift + S wordt de functie opgeroepen. Vervolgens kan de afbeelding gemakkelijk bewerkt worden in de nieuwe Screen Sketch app.

SwiftKey

SwiftKey geeft je nauwkeurige autocorrecties en voorspellingen door je schrijfstijl te leren - inclusief de woorden, zinsdelen en emoij die belangrijk voor je zijn. Het is beschikbaar voor Android en iOS en met de huidige versie van SwiftKey wordt nu deze type ervaring op Windows ingeschakeld wanneer het touchscreen wordt gebruikt om te schrijven in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees of Russisch.

'Maak alles groter'

Microsoft laat gebruikers eindelijk alles in het besturingssysteem groter maken. Dit betekent voor personen met een visuele beperking dat Windows 10 nu aanzienlijk eenvoudiger wordt in gebruik. Ongeacht of we het hebben over het besturingssysteem zelf, over de apps of programma's die op de computer worden uitgevoerd.

Sets

Net zoals je momenteel tabbladen kunt openen in een browser, kun je straks ook verschillende mappen naast elkaar open hebben staan zonder dat het allemaal aparte vensters worden. Niet alleen mappen, maar ook programma's kunnen zo naast elkaar open staan. Zo kun je bijvoorbeeld tabbladen van Word, Windows verkenner en Edge in één venster hebben openstaan.

Ultimate Performance-profiel

In Windows 10 Pro voor workstations komt een nieuw energie profiel: Ultimate Performance. Volgens Microsoft gaat dit profiel verder dan het huidige High Performance profiel.

Donker thema voor Windows verkenner

Vanaf deze update is er via de personalisatie instellingen voor de Windows verkenner ook een donker thema in te stellen.

Cloud Clipboard

Door middel van deze functie kun je kopiëren en plakken gebruiken tussen verschillende devices welke op hetzelfde account zijn ingelogd. Gekopieerde teksten worden dus gesynchroniseerd op verschillende apparaten, zoals tussen je computer en smartphone bijvoorbeeld. De online synchronisatie maakt ook mogelijk dat de geschiedenis van items op het Clipboard is op te vragen, voor het plakken van eerdere kopieën. Het nieuwe Clipboard is te openen met WIN + V.


28-06-2018 Update:

Microsoft heeft de functie Sets uit de Windows Insider build gehaald. De functie komt later wel weer terug maar is momenteel nog niet klaar voor de release dit najaar.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact