Wat is Security Awareness Training en waarom is het zo belangrijk?
Home » Nieuws » Wat is Security Awareness Training en waarom is het zo belangrijk?
Wat is Security Awareness Training en waarom is het zo belangrijk?

Security Awareness Training

09 april 2019

Heeft je bedrijf medewerkers? Waarschijnlijk wel en daarom is Security Awareness (veiligheidsbewustwording) van cruciaal belang om te overleven in deze digitale wereld met alsmaar groeiende virtuele criminaliteit.

Bijna iedereen is op de hoogte van kostbare identiteitsdiefstal en reputatie-vernietigende hacks die bijna dagelijks in het nieuws verschijnen. Organisaties implementeren firewalls, next-gen antivirus en uitgebreide defensiesystemen voor cyberbeveiliging om zichzelf te beschermen tegen online bedreigingen.

Maar waarom gaat het dan nog zo vaak mis? Zonder een geïntegreerde cultuur van veiligheidsbewustwording en -handhaving, zullen al die dure systemen je niet veel goed doen. Uiteindelijk zijn je medewerkers de zwakste schakel binnen je organisatie op het gebied van informatiebeveiliging. Het wordt 'de menselijke factor' genoemd en criminelen weten dat dit de eenvoudigste manier is om toegang te krijgen tot beveiligde netwerken of gegevens.

Je werknemers zijn je eerste en primaire verdedigingslinie tegen online criminaliteit. Dat is waar security awareness training een rol gaat spelen: je werknemers voorzien van kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om zichzelf tegen criminele elementen te beschermen. Een van de belangrijkste investeringen die een bedrijf kan doen.

Waarom Security Awareness Training?

1. Training vermindert fouten

Onderzoeken tonen aan dat het grootste gedeelte van de inbreuken wordt veroorzaakt door onachtzaamheid van werknemers. Als medewerkers kennis wordt bijgebracht over veel voorkomende scams zoals e-mailbijlagen of phishing e-mails, zullen ze minder snel per ongeluk op links klikken of bestanden openen.

2. Training verbetert de veiligheid

Met waakzame medewerkers die sterke wachtwoorden gebruiken, verdachte e-mails markeren en supervisors waarschuwen over ongebruikelijke communicatie of activiteit, wordt het bedrijf vanzelf minder kwetsbaar.

3. Je bedrijf zal tijd en geld besparen

Het duurt gemiddeld meer dan 7 maanden om een succesvolle cyberaanval te identificeren en te herstellen. De gemiddelde schade bedraagt € 184.000 per incident (exclusief reputatieschade). Heeft je bedrijf dit soort extra geld?

4. Je zult gemoedsrust hebben

Het hebben van een sterk beveiligingsbeleid in combinatie met training over veiligheidsbewustwording betekent minder zorgen. Je zult meer kunnen ontspannen en misschien zelfs een goede nachtrust krijgen.

Zoals je kunt zien, heeft een trainingsprogramma voor veiligheidsbewustwording vele voordelen. Versterk de beveiliging van je bedrijf tegen phishing en andere hackaanvallen en voorkom problemen.

Als je op dit moment absoluut geen beveiligingsbewustwordingsmaatregelen hebt, is het de moeite waard om te denken aan het aannemen van de hulp van professionals. Locosoft helpt bedrijven met het opzetten van een plan en het bieden van de juiste tools. Neem contact op en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact