Wat is er nieuw in de Windows 10 update van april 2019?
Home » Nieuws » Wat is er nieuw in de Windows 10 update van april 2019?
Wat is er nieuw in de Windows 10 update van april 2019?

Wat is er nieuw in de Windows 10 update van april 2019?

12 februari 2019

De volgende update van Windows 10 is de april 2019 update (versie 1903). In dit artikel bespreken we enkele veranderingen aan het besturingssysteem.

7 GB van je computers opslag wordt gereserveerd voor updates

Het installeren van Windows updates kan mislukken als je computer niet voldoende vrije schijfruimte heeft. Dit kan een probleem zijn voor goedkopere apparaten met slechts een kleine hoeveelheid ingebouwde opslag. Microsoft lost dit probleem op door ongeveer 7 GB van de opslagruimte van je computer te reserveren voor updates.

Daarnaast wordt de ruimte ook gebruikt voor programma's om tijdelijke bestanden op te slaan. Wanneer Windows de ruimte nodig heeft voor updates, verwijdert het de tijdelijke bestanden en voert het de update uit. De ruimte wordt dus niet volledig verspild, omdat tijdelijke bestanden die normaal ruimte op je computer zouden hebben ingenomen, nu in de gereserveerde opslagruimte zullen zitten. De exacte hoeveelheid gebruikte opslagruimte is afhankelijk van de optionele functies en talen die je hebt geïnstalleerd, maar deze begint bij ongeveer 7 GB.

Windows 10 Home gebruikers kunnen nu ook updates pauzeren

Microsoft heeft dit niet officieel aangekondigd, maar de functie "update pauzeren" werkt nu ook op de Home versies van Windows 10 - althans in Insider-builds. Grote kans dat deze functionaliteit dus wordt doorgevoerd.

Windows licht thema

Windows 10 krijgt een nieuw "licht thema". Onderdelen zoals het startmenu, de taakbalk, actiecentrum en andere elementen kunnen nu licht zijn in plaats van donker. De nieuwste update van Windows 10 bevat ook een nieuwe standaard bureaubladachtergrond die overeenkomst met het nieuwe thema.

Windows Sandbox voor professionele gebruikers

Windows 10 heeft nu een ingebouwde "Sandbox". Iets waar veel professionele gebruikers lang op hebben gewacht: een geïntegreerde, geïsoleerde desktopomgeving waarin je software in een container kunt uitvoeren zonder je eigen besturingssysteem te beïnvloeden. Wanneer je de Sandbox sluit, worden alle software en bestanden in de Sandbox verwijderd.

De Sandbox is alleen beschikbaar in de volgende versies van Windows: Professional, Enterprise en Eduction.

Windows Sandbox voor professionele gebruikers

Windows 10 heeft je altijd de mogelijkheid gegeven om sommige standaard ingebouwde apps te verwijderen zoals Solitaire, My Office en Skype maar daar bleef het ook bij. In de nieuwste versie van Windows 10 kun je bijna alle standaard ingebouwde apps verwijderen op uitzondering na zoals Edge of de Microsoft Store.

Het startmenu laat je zoeken in alle bestanden op je computer

Het zoeken via het startmenu in Windows 10 wordt een stuk nuttiger. Met de nieuwste versie van Windows 10 zoek je vanuit het startmenu naar alle bestanden die op je computer zijn opgeslagen. In de huidige en voorgaande versies van Windows werd er alleen gezocht in mappen zoals mijn documenten, downloads, muziek, bureaublad en afbeeldingen.

Uiteraard zijn er veel meer wijzigingen doorgevoerd in de komende Windows 10 update. Wil je alle wijzigingen bekijken? Bekijk ze hier.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact