Windows 10 19H2 update: wat is er nieuw?
Home » Nieuws » Windows 10 19H2 update: wat is er nieuw?
Windows 10 19H2 update: wat is er nieuw?

Wat is er nieuw in de Windows 10 19H2 update van het najaar 2019?

26 augustus 2019

Windows 10's 192H2 update zal in de tweede helft van 2019 verschijnen, waarschijnlijk in september of oktober. Ook wel bekend als Windows 10 versie 1909, is dit de kleinste, snelste Windows 10 update tot nu toe zijn. Het is eigenlijk slechts een service pack.

Een "minder storende update" met minder wijzigingen

Als je klaar bent met de grote Windows 10 updates iedere zes maanden, dan is de 19H2 update voor jou. Het installeren van de 19H2 update lijkt meer op het installeren van een standaard cumulatieve update. Het zou een kleine download moeten zijn met een snel installatieproces. Geen lange herstart processen of het opschonen van Windows is nodig.

Computers waarop de update van april 2019 (19H1) is geïnstalleerd, krijgen een kleine patch via Windows Update en werken zichzelf snel bij naar 19H2.

Met het einde van de ondersteuning op Windows 7 vanaf 14 januari 2020, wil Microsoft duidelijk een herhaling van de update van oktober 2018 met veel fouten zien te voorkomen.

Andere spraakassistenten op het vergrendelscherm

In huidige versies van Windows 10, kan alleen Cortana op het vergrendelscherm worden gebruikt. Maar Microsoft lijkt Cortana als consumentenproduct op te geven. Door een wijziging kunnen andere stemassistenten, zoals Amazon Alexa, op het vergrendelingscherm van Windows 10 worden uitgevoerd.

Dit betreft een kleine aanpassing die automatisch zou moeten werken zodra Amazon het aan Alexa heeft toegevoegd. Je kunt praten zelfs met de spraakassistent praten en een antwoord krijgen terwijl je je op het vergrendelscherm bevindt.

Agenda afspraak maken vanaf de taakbalk

Als je de kalenderfunctionaliteit van Windows 10 gebruikt zal je blij zijn met deze nieuwe functionaliteit. Je kunt vanaf nu agenda afspraken rechtstreeks vanuit de taakbalk aanmaken. Klik op de tijd op de taakbalk om de kalender te openen. Vanaf hier kun je op een specifieke datum klikken en opent er een klein venster. Hier kun je de naam, tijd en locatie van de afspraak invoeren.

Verbeteringen in meldingenbeheer

Microsoft besteed in deze update enige tijd aan meldingen. Bij het configureren van meldingen voor een applicatie worden er nu duidelijk afbeeldingen weergeven die laten zien wat banners zijn en meldingen in het actiecentrum.

Vanaf deze update kun je ook het geluid uitzetten dat wordt afgespeeld zodra een melding verschijnt. Deze instelling is beschikbaar via Instellingen > Systeem > Meldingen en acties. Voorheen kon je het geluid voor meldingen wel uitschakelen, maar dit moest je dan voor iedere app apart instellen.

Prestatieverbeteringen

De update brengt ook enkele prestatieverbeteringen. Sommige systemen zullen verbetering zien in de accuduur en anderen zullen beter omgaan met het verdelen van belasting op de verschillende processor cores.

Zoals je kunt zien is dit enkel een kleine lijst met verbeteringen en nieuwe functies. Voor grotere wijzigingen zul je moeten wachten op de Windows 10 20H1 update begin volgend jaar. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact