Waarom je regelmatig je website moet updaten
Home » Nieuws » Waarom je regelmatig je website moet updaten
Waarom je regelmatig je website moet updaten

Waarom het updaten van je website belangrijk is

17 juni 2019

Ooit een reeks bezoeken aan een tandarts of arts moeten doorstaan waarbij je uiteindelijk alle tijdschriften leest, zelfs de tijdschriften die maanden oud zijn? Voor de meeste mensen is verveling gewoonweg marteling - en niets doodt enthousiasme meer dan steeds dezelfde dingen zien.

Hetzelfde geldt voor een website, want als we eenmaal een website hebben bezocht, moet er een goede reden zijn om terug te keren. Daarom loont het om ervoor te zorgen dat er constant iets nieuws op je website komt te staan, om een regelmatig bezoekpatroon aan te moedigen.

Maar de aandacht van bezoekers is niet de enige reden om regelmatig updates te plaatsen.

Zoekmachine ranking

Wanneer een zoekmachine een lijst met koppelingen voor een bepaald onderwerp maakt, houdt het rekening met veel factoren bij het beslissen welke webpagina's het meest relevant zijn.

Een van de belangrijkste elementen bij het bepalen van paginarangschikkingen is hoe nieuw de content op de gekoppelde pagina (of pagina's) is. Stel dat er twee webpagina's zijn met een artikel over een bepaald onderwerp, en één van de twee is recentelijk geschreven, is de kans groot dat deze op de eerste plaats wordt vermeld, tenzij het op een site staat met bijna geen bezoekers.

Hoewel er veel andere factoren zijn bij het bepalen van zoekresultaten, is het hebben van nieuwe en regelmatig bijgewerkte inhoud een bewezen middel om een succesvolle site te leveren in dit opzicht.

Welke content moet ik toevoegen aan mijn website?

Welke inhoud precies moet worden toegevoegd aan een website wordt sterk beÏnvloed door de aard van de website en waarom deze is gemaakt. Hoe dan ook, als je op zoek bent naar manieren om regelmatig inhoud te plaatsen, volgen hier enkele methodes die op elke website kunnen worden toegepast.

1. Een blog

  • Laat iemand binnen je bedrijf bloggen en gebruik de pagina's om op regelmatige basis te praten over producten of klanten. Deze artikelen kunnen tijdens rustigere periodes op het werk worden gemaakt en vervolgens een keer per week of twee weken worden vrijgegeven.

2. Een dynamische startpagina

  • Zelfs als de homepagina van je website niet bedoeld is om te veranderen, kun je een sectie opnemen die linkt naar een nieuwsbericht, een blog of externe berichtgeving van het bedrijf. Het hoeft alleen het laatste chronologische item te bevatten en een link naar een pagina waar alle voorgaande items te vinden zijn.

3. Een forum

  • Het hebben van een website forum vergt wat gebruikersbeheer, maar regelmatige bezoekers zullen hun eigen inhoud creëren en een community dat aanmoedigt om terug te komen.

4. Whitepapers

  • Een informatieve whitepaper van een expert over welk onderwerp dan ook trekt veel bezoekers aan en verzamelt verwijzingslinks op zowel sociale media als andere websites. Dit is niet iets om elke dag of zelfs wekelijks toe te voegen aan je website, maar het trekt wel bezoekers.

Blijf constant ontwikkelen

Alle websites beginnen met zeer weinig bezoekers en niet allemaal kunnen ze evolueren naar een dynamische operatie met veel bezoekers die herhaaldelijk terugkeren.

De sleutel tot succes is om voldoende nieuwe en interessante inhoud te blijven produceren om de cijfers te verhogen en ervoor te zorgen dat mensen terugkomen om te zien wat je nog meer hebt gemaakt.

Als het goed wordt gedaan, kan nieuwe content betrokkenheid bieden van potentiële klanten, plus het kan je onderscheiden van zakelijke rivalen en nieuwe kansen bieden voor het opbouwen van relaties.

Het idee dat een website een vuur-en-vergeet-raket is die gebouwd is voor statische kosten ligt ver achter ons.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact