Tekorten aan Intel processoren gaat weer toenemen
Home » Nieuws » Tekorten aan Intel processoren gaat weer toenemen
Tekorten aan Intel processoren gaat weer toenemen

Naar verwachting komt er binnenkort weer een tekort aan Intel processoren

13 maart 2019

De tekorten van Intel-processoren zullen naar verwachting weer gaan toenemen stelt Digitimes in een nieuwsbericht. Waarschijnlijk zal er in het tweede kwartaal dit jaar weer een tekort aan processoren komen, met als gevolg een stijging van de prijzen. Dit keer zal het echter uitbreiden naar goedkopere processoren. De oorzaak is volgens Digitimes de stijgende vraag naar Chromebooks en lichte laptops.

Intel heeft al langer last van een te grote vraag naar producten die op zijn 14nm-proces gefabriceerd worden. Vanaf september vorig jaar waren processoren al lastiger verkrijgbaar en zijn de prijzen in korte tijd gestegen. Die zijn ondertussen alweer wat gestabiliseerd, maar de prijzen zijn nog steeds hoger dan voorheen en het volgende tekort zit eraan te komen.

Waar de Core i5's volgens Digitimes het slechtst verkrijgbaar waren vorig jaar, zou er nu een verschuiving optreden naar goedkopere chips. De Core i3 zou het grootste slachtoffer worden en als oorzaak wordt de stijgende vraag naar Chromebooks genoemd.

Aankomende maanden zal het hoogseizoen beginnen in de laptopverkopen, waardoor fabrikanten chips gaan inkopen en tekorten ontstaan. Hoe groot de problemen zullen worden is moeilijk in te schatten, maar de verwachting is dat de problemen kleiner zullen zijn dan afgelopen jaar. Intel werkt ondertussen aan uitbreiding van zijn 14nm productiefaciliteiten. Deze zijn in de tweede helft van dit jaar gereed.

Bronnen: Hardware.info, Digitimes

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact