Opnieuw grote bug in Windows 7
Home » Nieuws » Opnieuw grote bug in Windows 7
Opnieuw grote bug in Windows 7

Windows 7 computers willen niet meer afsluiten

10 februari 2020

Windows 7 heeft nog een bug kort na het aanbreken van het einde van de extended support van het besturingssysteem. Kort geleden had het besturingssysteem last van een bug met het instellen van achtergronden. De stretch functie voor achtergronden werkte niet meer en dat leidde tot een zwarte achtergrond.

De nieuwe bug is wel iets ernstiger dan de achtergrond-bug die Microsoft nog netjes heeft gepatcht. Gebruikers krijgen bij het afsluiten of rebooten van hun computer een melding dat ze niet de juiste toestemming hebben om deze actie uit te voeren. De werkelijke oorzaak is onbekend en Microsoft moet nog commentaar geven op de nieuwe bug.

De officiële ondersteuning van Windows 7 is 14 januari verlopen, wat betekent dat updates en beveiligingspatches niet langer worden uitgegeven voor het besturingssysteem. In principe krijgen alleen gebruikers van Windows 7 die betalen voor Extended Security Updates een fix. Of Microsoft net als met de achtergrond-bug opnieuw een uitzondering gaat maken en alle gebruikers een fix biedt, is nog onduidelijk.

In de tussentijd hebben gebruikers zelf al twee oplossingen gevonden. De eerste oplossing is het gemakkelijkst maar moet iedere keer herhaald worden. Je wisselt tijdelijk naar een ander admin account waarna het afsluiten van het systeem wel lukt. De tweede oplossing komt van het supportbedrijf Quick Heal en werkt door het aanpassen van de Windows Group Policy.

Bron: ZDnet.com

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact