Kan een tablet je laptop vervangen?
Home » Nieuws » Kan een tablet je laptop vervangen?
Kan een tablet je laptop vervangen?

Kan een tablet je laptop vervangen?

27 juni 2019

Naarmate tablets krachtiger en nuttiger worden, is het moeilijk om te bepalen of een tablet je laptop kan vervangen. Uiteindelijk hangt het vooral af van je behoeften.

De grens tussen tablets en laptops vervaagt

Jaar na jaar komt de wereld van tablets en de wereld van laptops dichter bij elkaar. De Surface-tablets van Microsoft worden met Windows uitgevoerd en tablets worden steeds sneller. Tegelijkertijd hebben moderne laptops steeds vaker touchscreens en sommige 2-in-1 laptops beloven de kracht van een laptop met het gemak van een tablet.

Met dit alles in je achterhoofd, is het moeilijk te bepalen of een laptop het geld waard is om er een te kopen, vooral als je een tablet overweegt als alternatief voor een (werk)laptop.

Als eerste moet je jezelf afvragen waar je een laptop voor gebruikt. Gebruik je het enkel voor entertainment of gebruik je het voor werk? Wil je software zoals Photoshop gebruiken of doe je alles in de browser? Sommige tablets zijn geweldig voor professioneel werk en bieden daar dan ook de juiste hardware prestaties voor terwijl andere modellen het meest geschikt zijn voor simpel 'office' werk en entertainment.

De Surface-tablet van Microsoft: een vermomde laptop

De Surface-tablets van Microsoft zijn in feite gewoon laptops met een afneembaar toetsenbord en touchscreen. Ze draaien op Windows 10, ze zijn compatible met alle Windows software en hardware (muizen, toetsenborden, etc.) en ze kunnen zelfs verbinding maken met een externe monitor voor een desktopachtige ervaring.

Een Surface-tablet is dus het laptop-alternatief voor Photoshop-nerds of speciale Windows gebruikers. Het ding is dat sommige Surface-tablets uitgerust zijn met beperkte hardware specificaties, wat niet voor iedereen voldoende zal zijn. Als je een Surface-tablet wil die bestand is tegen resource-hungry-software (zoals Photoshop), dan zul je dus wat dieper in de buidel moeten tasten.

De nieuwste Surface-tablet is beschikbaar in de volgende uitvoeringen:

Type Processor Intern geheugen Opslag
Surface Pro 6 i5 8 GB RAM 128 GB SSD
Surface Pro 6 i5 8 GB RAM 256 GB SSD
Surface Pro 6 i7 8 GB RAM 256 GB SSD
Surface Pro 6 i7 16 GB RAM 512 GB SSD
Surface Pro 6 i7 16 GB RAM 1TB SSD

Kleuren: Black & Platinum

Overweeg je om een Surface-tablet te gaan gebruiken als alternatief voor je laptop? Neem contact met ons op voor advies of een offerte.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact