ISDN stopt, wat moet je weten?
Home » Nieuws » ISDN stopt, wat moet je weten?
ISDN stopt, wat moet je weten?

ISDN stopt, wat moet je weten?

02 mei 2018

Telefonieleveranciers waaronder KPN, gaan stoppen met het leveren van traditionele telefoonverbindingen. Analoge (PSTN) en digitale (ISDN) telefoonverbindingen hebben een verouderd netwerk en tegenwoordig zijn er betere en goedkopere technieken beschikbaar zoals VoIP.

Het aantal gebruikers van traditionele telefonie is sterk gedaald de laatste jaren. Klanten hebben andere behoeftes en VoIP telefonie biedt veel meer voordelen ten opzichte van traditionele telefoniediensten.

Vanaf 1 september 2019 zullen enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN niet meer beschikbaar zijn voor klanten van KPN. Voor ISDN15/20/30 geldt dat KPN deze dienstverlening vooralsnog continueert en tenminste tot 1 januari 2021 blijft ondersteunen.

Wat is het alternatief voor ISDN?

VoIP telefonie is zo langzamerhand de standaard geworden in zakelijke telefonie. Lagere kosten enerzijds en het ruime scala anderzijds maken het bellen over internet populair. Met een VoIP oplossing heb je zelf helemaal geen telefooncentrale meer nodig, alleen een telefonieplatform in de cloud. Een groot voordeel daarvan is dat je vanaf meerdere locaties kan werken. Het maakt niet meer uit of je in Limburg of Groningen wilt werken, als er maar een internetverbinding beschikbaar is.

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn met VoIP? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact