Hoe zet je een Teams-vergadering op in Outlook
Home » Nieuws » Hoe zet je een Teams-vergadering op in Outlook
Hoe zet je een Teams-vergadering op in Outlook

Een Teams-vergadering maken in Outlook

14 april 2020

Nu thuiswerken de norm is, worden videovergaderingen dé manier om elkaar te ontmoeten. We leggen je uit hoe je een Microsoft Teams-vergadering rechtstreeks vanuit Outlook kunt aanmaken zonder gebruik van de Teams client of -app.

Om Teams-vergaderingen te maken vanuit Outlook moet de Teams-client op je computer geïnstalleerd zijn. Bij de installatie wordt er een invoegtoepassing voor Outlook geïnstalleerd die ervoor zorgt dat je de Teams-optie krijgt bij het aanmaken van een vergadering.

De optie is beschikbaar voor alle gebruikers van Outlook en Teams, ongeacht of je een betaald Office 365 (O365) of Microsoft 365 (M365) -abonnement hebt.

Installeer de Teams client

Via deze pagina kun je de Teams client downloaden.

Installeer vervolgens het .exe-bestand en log in met je O365/M365 gegevens zodra hierom wordt gevraagd. Na de installatie dien je eerst Teams en vervolgens Outlook opnieuw op te starten.

Maak een Teams-vergadering in Outlook

Zodra je de Teams client op je computer installeert, wordt er ook een invoegtoepassing voor Outlook geïnstalleerd die je een nieuwe optie biedt zodra je een vergadering opzet. Het opzetten van een Teams-vergadering is op verschillende manieren mogelijk.

In de menubalk bovenin het Outlook venster kun je via 'Nieuwe items' de optie 'Teams-vergadering selecteren'. Deze optie kun je ook direct selecteren middels de 'Nieuwe Teams-vergadering'-knop welke rechts naast het drop-down menu 'Nieuwe items' staat.

Naast deze twee opties kun je ook een normale vergadering aanmaken zoals je dit gewend bent. Vervolgens klik je in de menubalk bovenin het Outlook venster op de knop 'Teams-vergadering'.

Aan onderstaande kenmerken kun je een Teams-vergadering herkennen. Bovendien zal de locatie van de vergadering worden aangepast naar 'Microsoft Teams-vergadering'.

Voer net als bij een normale vergadering de naam, deelnemers, datum en het tijdstip van de vergadering in en verzend deze ook op dezeflde manier. Het enige verschil is dat jij en de andere deelnemers de vergadering bijwonen via Teams in plaats van een vergaderruimte.

Mochten er naar aanleiding van dit nieuwsartikel nog onduidelijkheden zijn dan kun je contact met ons opnemen.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact