Hardware nieuws: Microsoft, Samsung en Intel
Home » Nieuws » Hardware nieuws: Microsoft, Samsung en Intel
Hardware Roundup November 2018

Wat kunnen we de komende periode verwachten van Microsoft, Samsung en Intel op het gebied van hardware

29 november 2018

Afgelopen dagen kwamen er verschillende nieuwtjes naar buiten van de fabrikanten Microsoft, Samsung en Intel op het gebied van hardware.

Microsofts patent hint op opnieuw ontworpen Surface Pro met dunnere typecover

Microsoft heeft een patent aangevraagd voor een herontwerp van de Surface Pro Typecover dat het mogelijk dunner zou maken. Het toetsenbord is de laatste jaren al aangepast met kleine verbeteringen vanaf de Surface Pro 4 naar de Surface Pro 6. Een dunner ontwerp voor het toetsenbord zou passen in de geruchten dat Microsoft de volgende Surface Pro zwaar zal herontwerpen. Bronnen die bekend zijn met de plannen van Microsoft vertellen dat het bedrijf aan het experimenteren is met modellen die USB-C bevatten, dunnere schermranden en een meer afgerond ontwerp zoals de Surface Go.

Nieuwe Samsung 860 QVO SSD biedt grote opslagruimte voor een aantrekkelijke prijs

Samsung heeft gisteren zijn nieuwe SSD lijn onthuld met maximaal 4 TB aan opslagcapaciteit. De nieuwe 860 QVO is Samsungs eerste consumenten SSD die gebruikmaakt van qlc-geheugen met vier bits per cel, wat scherpe prijzen mogelijk maakt.

Flashgeheugen voor SSD's wordt door de jaren heen steeds goedkoper. Een manier om dit geheugen goedkoper te maken, is het verhogen van het aantal bits dat per geheugencel wordt opgeslagen. Dat heeft zijn weerslag op snelheid en levensduur, maar volgens Samsung is de technologie nu ver genoeg ontwikkeld om een volwaardig alternatief voor bijvoorbeeld de bestaande 860 EVO's te bieden.

Samsung brengt de nieuwe SSD's uit in capaciteiten van 1 TB, 2 TB en 3 TB en ze komen pas in februari op de markt.

Laptops met 9e generatie Intel processoren verschenen online

Lenovo heeft het bestaan van mobiele processoren van de 9e generatie van Intel onthuld op een van de datasheets van zijn laptop, wat er mogelijk op wijst dat deze nieuwe processoren binnenkort verkrijgbaar zullen zijn. Het gaat om de Core i3-9130U, Core i5-9250U en de Core i7-9550U.

De laptop waar dit document bij hoort is overigens nog niet verkrijgbaar, en wanneer dit wel het geval gaat zijn is nog niet bekend.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact