Dump je herhalende taken met automatisering
Home » Nieuws » Dump je herhalende taken met automatisering
Dump je herhalende taken met automatisering

Kom van je herhalende taken af met automatisering!

08 mei 2018

Veel processen binnen je bedrijf kunnen een stuk eenvoudiger door middel van automatisering. Wat dacht je bijvoorbeeld van de financiële administratie en logistieke processen? Of je planning, inkoop, verkoop en het magazijnbeheer? Doordat je tijdrovende herhalende taken gaat automatiseren, kunnen jij en je collega's zich bezighouden met belangrijkere zaken. Efficiëntie is een van de belangrijkste redenen om voor automatisering te kiezen. Daarnaast kan het de volgende voordelen opleveren:

 • Procesbewaking

  Het automatiseren van de processen maakt het mogelijk om processen eenvoudig te bewaken. Middels bepaalde statussen weet jij exact waar je je in het proces bevindt. Behalve dat je zelf het proces kunt bewaken, kun je vaak ook eenvoudig rapportages generen.

 • Helderheid

  Door je bedrijfsprocessen te automatiseren creëer je helderheid. Elk proces ligt vast en bestaat uit een aantal vaste handelingen. Via een handleiding kan iedere medewerker inzage krijgen in de werking van processen. Het voorkomt onduidelijkheid bij nieuwe medewerkers en zij kunnen zo eenvoudig op de juiste manier worden ingewerkt.

 • Betrouwbaarheid

  Doordat je de processen telkens op dezelfde manier uitvoert, verhoog je de betrouwbaarheid van het proces en dus ook van je organisatie. Fouten moeten worden geminimaliseerd en dat zal je terug zien in de klanttevredenheid.

 • Beter bedrijfsresultaat

  Het automatiseren en optimaliseren van de bedrijfsprocessen levert je een beter bedrijfsresultaat op. Uiteraard vergt het opzetten en inrichten van de processen een investering, maar deze investering bespaar je (als het goed is) ruim terug.

Al deze redenen maken duidelijk waarom automatisering zo belangrijk is. Automatisering gebeurt echter niet van de ene op de andere dag. Het vergt inspanningen. Een van de beste manieren om te beginnen is om samen te gaan kijken naar je dagelijkse routine en te evalueren waar jij en je collega's de tijd aan besteden.

Kamp jij met herhalende taken waar je eigenlijk vanaf wil? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact